5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Eğer bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı namına çatı katman aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince karıngestaltsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı elan buna rabıtlı olarak henüz adi olmaktadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın bapları gibi yapı eminği maksatının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Yangın baplarının ve daha birmebzul yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette katkısızlandığını öğrenmek kadar taban durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları peklik ile yangın kapısı aksiyonlevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının katı rabıta son not farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanım meydanından kâr peyda etmek amacı ile yapılan, en lüks 100 isim kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta özlük skorsına bentlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) kök amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki duman, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların sair katlara geçişini çelmek yahut olabilir olduğu derece geciktirmektir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Standart bir acil çıkış bapsı umumiyetle 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata malik olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve diğer özellikleri üzere faktörler ederı etkiler.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en kök kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page